Op familie bezoek

Bij het wegfietsen van de camping in Crest komen we aan de praat met een vrouw uit Austalie. Als ze onze plannen hoort rent ze naar haar camper en komt terug met twee stickers. Vlaggetjes van Australie voor op de fiets…. We beginnen met een klim van 7 km en het zweet stroomt net zo hard van ons als het beekje waar we langs fietsen.Het volgende stukje fietsen we tussen rotsen van 1000 m hoog door. We lunchen naast het beekje met de voeten in het water en leggen nog even een dammetje aan. Op warme dagen moeten we onze waterflessen nog een keer bijvullen en zo kijken we uit naar het bordje ‘eau potable’ .

Vanaf nu fietsen we langs wijngaarden, kilometers achter elkaar. Ook ruiken we af en toe de lavendelvelden…. we zijn in de Provence! De dorpjes hier zijn oud en hebben vaak pporten die leiden tot schilderachtige steegjes.
Bij aankomst op de camping in Moulin Neuf worden we verwend door een Nederlandse buurvrouw met krukjes en een dienblad met koffie en koekjes. Heerlijk!!!

Door de Gorges van de Herault genieten we van de uitzichten en vooral van de lange kronkelige afdaling. We stoppen het routeboekje in de tas en kiezen onze eigen route richting Carcassonne. In Caux vragen we de weg, de uitleg is: volg me maar. Dus rijden we een stukje achter de auto aan.

Donderdag 16 juni komen we in Molleville aan. Hier woont de tante van Steven. Tijd voor rustdagen!

Crest – Valréas : 60 km
Valréas – Moulin Neuf : 97 km
Moulin Neuf – St Martin : 86 km
St Martin – Fontès : -65km
Fontès – Perpieux : 89 km
Perpieux – Molleville : 97 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie