Viva la france

Na een rustdag in Port-sur-Saone fietsen we weer verder. We konden het oude jaagpad langs de rivier volgen, wat erg mooi was. De rivier kronkelde door een aantal tunnels, het jaagpad hobbelde rustig door. `s Avonds op de camping werd de lucht zwart en kregen we een flinke bui over ons heen. Wat zijn we blij met een tent met genoeg ruimte voor de spullen!

De volgende dag stonden we na heel wat klimmen voor een dichte camping. Op het hek stond “see you later”. Wij lieten ons echter niet wegjagen zochte een plekje op het grasveld en vroegen de buren om water. Een camping vol rust en ruimte!

De dorpjes waar we doorfietsen worden al gezelliger. Fietsers groeten elkaar allemaal. We worden aangemoedigd door de oude mannetjes op het dorpsplein. In de weilanden horen we koeiebellen.

Ook een duik in het eerste meer is een feit. Lac de Vouglans………een stuwmeer We vervolgen de route door langs de rivier te fietsen. De rotsen erom heen worden steeds hoger.

Bij Chattonay staan we op een echte boerencamping. De kuikens, eenden, poezen en schapen en een pauw lopen rond de tent. Vanaf nu kunnen we ook de Alpen zien liggen. Zelfs een paar sneeuwtoppen.

In Hauterives wilden we een kijkje gaan nemen bij het Palais Ideal. Gebouwd door een plaatselijke postbode. Voor het paleis stond echter een vvv kantoor. Mmmmmmmmm, een beetje te touristisch.

Donderdag 9 juni komen we aan in Crest. Hier besluiten we om een rustdag te houden. Crest is een prachtig oud stadje. Een Donjon uit de 12de eeuw die we hebben beklommen. De straatjes en gevels zijn allemaal prachtig. Heerlijk om een dagje rond te lopen. We hadden een veldje voor ons alleen. Dus Steven spande een lange waslijn waar onze was heerlijk fris kon drogen.

We waren door onze boeken heen ….dus maakten we een briefje(zie fotoalbum) en hebben die opgehangen bij de afwasplaats. Nog geen uur later ontmoetten we erg leuke mensen en hebben we nieuwe boeken.

Port-sur-Saone – Marnay: 69 km
Marnay – Poligny : 71 km
Poligny – Le Tour du Meix : 48 km
Le Tour du Meix – Priay : 85 km
Priay – Chattonay : 84 km
Chattonay – St Donat -s-l’Herbasse : 70 km
St Donat -s-l’Herbasse – Crest : 65 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie