Een nieuw wiel

Jaja, we hebben het wiel!! Na 10 dagen in Thessaloniki en elke dag naar het postkantoor werden we vanochtend opnieuw teleurgesteld. Woensdag 31 augustus hebben we met Cycle Trend gebeld over onze kapotte velg en wat we ermee moesten doen. Bij Cycle Trend werd direct actie ondernomen na het aanhoren van het nieuws van de velg. Eind van de dag kregen we een email dat er een nieuw wiel verstuurd werd door Santos vanuit Nederland. Als adres hadden we het hoofdpostkantoor opgegeven want dat leek ons betrouwbaarder dan ons hotel.

Elke dag gingen we braaf naar het postkantoor met de stille hoop dat we daar een pakje zouden aantreffen. De mensen op het postkantoor begrepen niets van de twee Nederlanders die ze elke dag zagen maar goed. Halverwege de week kwamen we erachter dat het wel eens langer kon gaan duren dan gedacht. De tijd die we in Thessaloniki doorbrachten doodden we met langsgaan bij het postkantoor, rondlopen in de stad, boek lezen en internetten. Thessaloniki is een erg gezellige stad met veel cafeetjes en restaurants. Wij hadden het na een paar dagen alleen al gezien omdat we erg graag verder wilden met fietsen. We hadden de hoogtepunten van de stad snel gezien en konden dus niets anders dan wachten tot het wiel er was.

Vandaag gingen we weer vol goede moed naar het postkantoor. Hier aangekomen werd er door de enig engels sprekende vrouw rondgekeken en rondgebeld of het pakje ergens te bekennen was. Helaas pindakaas niets! We werden weer weggebonjourd. ’s Middags na een telefoontje met Cycle Trend toch nog een keer langs het postkantoor. Daar aangekomen werden we blij begroet door alle dames achter de balie. Er was nieuws over ons pakje. Toen wij vanochtend binnen stonden was de man die ons pakje bracht buiten. We hebben elkaar dus lekker misgelopen. Op het postkantoor mochten ze het pakje niet aannemen omdat het via UPS gestuurd was. Wij werden nu dus verwezen naar het kantoor van UPS.

In de taxi en op weg. De doos opgehaald bij UPS en lekker rustig terug gelopen. Op de hotelkamer hebben we het wiel omgewisseld met het kapotte wiel. Nog even gekeken naar de scheur in de velg voordat we hem in de doos van het nieuwe wiel stopten. We hadden begrepen dat Santos graag het kapotte wiel wilden hebben dus die hebben we inmiddels op gestuurd naar Nederland.

Morgen gaan we weer op weg richting Turkije. Dankzij Cycle Trend en Santos kunnen wij weer lekker verder fietsen. We vinden het echt super hoe we geholpen zijn en kunnen Santos en Cycle Trend niet vaak genoeg bedanken!!

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie