De Indiase bergen in

Op de ochtend dat we Delhi willen verlaten komt de regen met bakken uit de lucht zetten. We kijken het even aan terwijl we ons ontbijtje eten, maar het gaat alleen maar harder regenen.

Nog maar een dagje in Delhi blijven dus en aan het eind van de ochtend staan de straten helemaal onder water.De volgende dag ziet de lucht er een stuk vrolijker uit en fietsen we door het oude gedeelte van Delhi de stad uit. We fietsen drie dagen over grote wegen richting het noorden. Het is hartstikke warm weer en we voelen ons zelfs misselijk van de hitte. Met veel drinken, op zoek naar schaduwplekjes en aan het eind van de dag een heerlijke koude douche komen we in Chandigarh aan.

Na Chandigarh is het gedaan met de vlakte. We gaan de bergen in. We stijgen met veel apen en vlinders om ons heen door een prachtige groene omgeving. We eindigen de dag in de stromende regen en de volgende dag zien we het resultaat van de regen. Veel dikke stenen en ook kleine aardverschuivingen maken het soms lastig voor het verkeer om door te rijden.

Net na Solan is er een andere verkeersopstopping, waar zelfs wij niet doorheen komen. Een demonstrerende menigte heeft het verkeer platgelegd. De politie denkt dat we er wel door kunnen, maar als we bij de mannen aankomen wordt Steven toch dringend verteld om twee uur te wachten…….het blijkt een protest tegen de islam te zijn en erg prettig voelt het niet. We horen dat er een ander weggetje is, maar dat het wel erg lastig is met de fiets. Hier blijven willen we niet dus we wagen het er op.

Na wat steile kilometers op een heel klein straatje komen we in een schitterende vallei. Het uitzicht is geweldig en we worden gegroet door iedereen die we tegen komen. In een klein dorpje worden we uitgenodigd voor de thee en dan gaan we weer verder over de grote weg richting Shimla. Het regent inmiddels weer en we zijn blij als we een hotelkamer hebben geregeld. We houden een rustdag in Shimla, maar veel van het koloniale stadje krijgen we niet mee. De moesson lijkt niet te stoppen.

Dan gaan we op weg naar Manali. De benen worden deze dagen goed getest. Ookal liggen Manali en Shimla ongeveer op dezelfde hoogte van 2000 meter, we dalen helemaal naar 600 meter en klimmen vervolgens weer omhoog.
Het verkeer wordt steeds rustiger, de natuur is prachtig en de hitte raken we kwijt. ‘s Nachts toveren we onze slaapzakken weer tevoorschijn. Manali is een erg gezellig stadje en hier gaan we ons voorbereiden op onze plannen om naar Leh te fietsen.

Als we ’s middags een bepakte fiets tegen een muur zien staan, nemen we een kijkje. “Fiets kopen?!” wordt er geroepen. En zo ontmoeten we de 50-jarige Arnold van der Lee die in 3,5 maand vanuit het Noord-Hollandse De Rijp naar Manali is gefietst. Zijn eindpunt is Kathmandu met de fietstocht heeft hij heel wat geld opgehaald voor de stichting Peoples Trust.
Het is gelijk erg gezellig met Arnold en we besluiten een stuk met elkaar te gaan fietsen.
We kopen eten in voor onze tocht naar Leh, smeren en poetsen onze fietsen en zijn helemaal klaar voor de Himalaya’s.

* Delhi – Panipat: 96 km
* Panipat – Ambala: 114 km
* Ambala – Chandigarh: 52 km
* Chandigarh – 14 km voor Solan: 57 km
* Voor Solan – Shimla: 70 km
* Shimla – Salapur: 102 km
* Salapur – Bhuntar:102 km
* Bhuntar – Manali: 53 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie