Fietsen van Pisa naar Rome

Voordat we naar de camping in Pisa fietsen willen we natuurlijk eerst de toren zien. Dus fietsen we het plein op en daar saat hij dan: de toren van Pisa. Wat een drukte op het plein, we slalommen een beetje door de mensen heen.Het is erg grappig om te zien hoe iedereen hier op de foto gaat en daar genieten we dan ook even van. Veel mensen proberen namelijk zo op de foto te komen dat het net lijkt of ze de scheven toren tegenhouden. Dat levert erg fraaie taferelen op.

Op het moment dat wij ook met de fietsen en de toren op de foto willen, worden we aangesproken door twee fietsers. ” He wij kennen jullie van internet! ” Twee collegafietsers uit Groningen. We zetten elkaar maar even op de foto en fietsen dan naar de camping. Op de camping worden we door twee Brabanders verwelkomt met een stoel en cola. s Avonds hebben we een hele gezellige avond met zijn zessen.

De volgende dag wilden we naar Lucca fietsen en daar op een camping gaan staan. In Lucca aangekomenbleek er geen camping te zijn. Na het stadje bekeken te hebben fietsten we dus door naar Montecatini. Voor we bij de camping aankwamen moesten we nog even met haarspeldbochten omhoog klimmen. Op de camping, gerund door een Nederlander, was het superdruk. Wij vonden een prachtig rustig plekje onder olijfbomen. Later bleek dit de parkeerplaats van de camping te zijn. Wij vonden het een VIP-plaats.

Onze volgende dagtocht bracht ons in Fiesole. Hier kwamen we niet zomaar. Toen we om de weg vroegen, gebaarden de mensen steeds dat het wel heel erg omhoog ging. Wij dachten, prima dat kunnen we wel aan. Na een erg steil stukje naar beneden doemde er een ontzettende helling voor ons op. 20 % klimmen op ronde keitjes was iets teveel gevraagd. Steven kwam nog halverwege, maar moest daarna toch ook echt een stukje de fiets omhoog duwen. Marlous had al moeite met het duwen…….. Even later nog een mooie helling van 20%. Voor de camping bleef het maar doorstijgen met bijna onmogelijke klimmetjes. Heel blij waren we dus toen we het campingbordje zagen.

Aan het begin van de avond kregen we visite. De ouders van Marlous waren in twee dagen naar ons toe gereden. Wij deden er toch iets langer over……….Tijd om even gezxellig bij te kletsen. We hadden een erg leuk plekje op de camping waarwe met zijn vieren stonden. Vanaf hier fantastisch uitzicht op Florence.

Na een rustdag fietsten we weer verder. Deze keer zonder bagage! De ouders van Marlous namen de tassen mee in de auto. Wat een luxe! Wel weer even wennen om zo te fietsen. We fietsten naar Sienna en bekeken dit plaatsje de volgende dag. Erg mooi! De volgende ochtend werden we uitgezwaaid en zaten de tassen weer op de fietsen. Via een prachtige route door Toscane die langzaam overging in een steile zware route over grind kwamen we moe aan in Castel del Piano. Onderweg werden we nog aangevallen door een hond. Deze hond kwam wel erg dicht bij de kuiten van Steven en bleef ons maar volgen. Voor mensen die weten dat Marlous niet echt een hondenheld is: Marlous schreeuwde even heel hard en ontblootte haar tanden en……….de hond stopte met grommen en rennen!

Na Castel del Piano op 810 meter hoog stegen we nog een stukje en daalden die dag vervolgens langzaam af naar het meer van Bolsena. Daar namen we die avond een heerlijke duik in het meer. De tent opzetten was hier enigzins een probleem. Steven kreeg de haringen niet de grond in. Het bleek dat er een laag beton onder lag………

Nog een dag fietsten we door het heuvellandschap van Toscane en na 114 km fietsen we Rome in. We staan hier op een camping aan de Tiber. Rome is fantastisch!!!!!

Pisa – Montecatini : 57 km
Montecatini – Fiesole : 60 km
Fiesole – Sienna : 86 km
Sienna – Castel del Piano: 90 km
Castel del Piano – Capodimonte : 76 km
Capodimonte – Rome : 114 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie