Vanuit Rome op weg naar het zuiden

In Rome hebben we een supertijd gehad! We stonden op een camping aan de Tiber en konden vanuit daar perfect naar de binnenstad. Het backpackerveld waar we 5 dagen hebben vertoefd stond lekker vol en daar was veel te kijken. Samen met onze buurtjes Frank en Jolanda uit Tilburg hebben we heel wat afgelachen op de camping. Zo werd onze 60-jarige engelse buurman bijvoorbeeld door de campingbaas en de politie van de camping gestuurd wegens wangedrag. Rome hebben we op ons gemak bekeken. Meestal gingen we pas rond een uur of vier de stad in en bekeken dan een stukje Rome. ’s Avonds mochten we van onszelf lekker uit eten. , daarna vertoefden we vaak op een plein waar van alles gebeurde.

We verlieten Rome niet via een zijstraat. Nee, via een prachtig fietspad langs de Tiber fietsten we heel gemakkelijk het Sint Pietersplein op. Dat was een erg bijzonder gevoel, wat helaas door de politie verstoord werd, die ons vertelde dat we niet mochten fietsen. Daarna fietsten we door het centrum langs het Collosseum, waar we het niet konden laten een ererondje omheen te fietsen. Daarna was het ‘arrividecci’ Rome en ’s avonds belanden we op een camping in Tivoli. Deze lag wat ver buiten het dorpje en we hadden nog geen boodschappen gedaan. Steven regelde bij een restaurant wat tomaten, uien en brood. Met onze pastavoorraad konden we nog een lekker maaltje maken.

De dagen hierna fietsten we door de bergen. Erg mooi en flink trappen dus. De camping waar we graag wilden staan na 82 km trappen bleek verlaten. Wel stond er nog 1 caravan. We vroegen of we er ook mochten staan voor een nachtje. Er werd even gebeld naar de eigenaar van de grond en ja hoor een prachtig plekje aan het meer. Lekker ‘gedoucht’ in het meer en daarna erin afgewassen. Fris weer op de fiets om die dag naar ons hoogste punt tot nu toe te fietsen. 1350 meter de lucht in, wat heerlijk geleidelijk ging. Boven siesta gehouden en daarna een fantastische afdaling, tussen de koeien en de koeienflatsen door.

Na de bergen komt de andere kant van Italie in zicht: de Adriatische Zee! Met de fietsen in de hand lopen we de camping op waar veel vaste plaatsen zijn. De Italianen weten de zee wel te vinden in de warme zomermaanden. Ook weten ze ons wel te verwennen. Een fles water wordt in onze handen gedrukt samen met twee plastic bekertjes. Onze buurvrouw maakt koffie voor ons en zet ons vervolgens twee megastukken watermeloen voor de neus. Wat is het toch heerlijk om verwend te worden!

De zee zwemt ook aan deze kant erg lekker. In drie dagen fietsen we hierna naar Bari. De laatste nacht in Italie staan we op het strand! Door gebrek aan campings voor tenten, mogen we op een prive-strandje staan. De eigenaar zal ’s nachts het strand bewaken dus wat willen we nog meer. We zetten alleen de binnentent op. ’s Nachts worden we wakker… Het pand naast ons blijkt een mega-diskotheek te zijn. We trillen haast uit onze tent en ook de DJ fluistert niet. Toch vallen we weer heerlijk in slaap, totdat we wat druppels horen vallen. We verhuizen onze tent naar een overdekte plaats en slapen nog even verder. Om 7 uur zitten we op de fiets en is Bari ons doel. Hier regelen we twee kaartjes naar Corfu. We kunnen diezelfde avond nog mee.

De bootreis was een mooie ervaring. We hadden kaartjes voor de dekklasse. Op het dek stonden wat bankjes van plastic onder een golfplaten afdak. Hier mochten wij 11 uur lang vertoeven. We vertokken om 20.00 en zouden ’s ochtends op Corfu aankomen. Die nacht was het noodweer. Heel veel regen en onweer. We hadden eerst een plekje gevonden waar we met onze strandmatjes een lekker bedje hadden. De golfplaten waren alleen niet waterdicht. De rest van de nacht hebben we in het restaurant doorgebracht. Marlous sliep lekker op de grond, Steven las een boek.

Rome – Tivoli: 67km;
Tivoli – Flumata Lago del Salto: 82km;
Lago del Salto – Castelnuovo: 82km;
Castelnuove – Francavilla al Mare: 96km;
Francavilla – Lido diCampomarina: 133km;
Campomarina – strand: 144km;
Strand – Bari: 86km.
Totaal Italia: 1579km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie