Fietsen in Luxemburg

Het verschil tussen België en Luxemburg was al snel te merken. We verlieten de Ardennen, de route werd iets minder heftig. Ook kent Luxemburg fietspaden. Zo daalden we heel rustig een aantal kilometers af naar het plaatsje Wiltz. Daar kwamen we echter tot de ontdekking dat je in Luxemburg toch ook echt nog wel heuvels hebt. Na 7 km klimmen waren we erg blij dat we de top bereikt hadden. Zo, dat was best even een aanslag op de beentjes.

Daarna konde we weer rustig verder fietsen. Het laatste eindje naar de camping zou ook weer een pittige klim zijn. Vlak voor de camping stonden bordjes met ‘omleiding’ . Eigenwijs als we zijn zijn we gewoon doorgefietst. Geen probleem, lekker rustig op pas nieuw aangelegd asfalt. De camping was aan het riviertje ‘Sure’. ’s Avonds genoten van dikke vissen in het water.

De volgende dag gingen we richting de stad Luxemburg. de route ging lekker rustig. We fietsen lekker door de dalen met aan beide kanten flinke hellingen. De lunch werd vandaag gehouden aan een beek.  Pas in de stad hadden we een paar aardige klimmetjes. We fietsen door het oude gedeelte van de stad, door kleine steegjes. De ketting van Marlous vloog er nog af, maar die zat er zo weer om. De camping lag net buiten de stad in het plaatsje Alzingen.

De volgende dag hebben we een rustdag gehouden. Tijd om te wassen en Steven heeft de ketting van Marlous vervangen. ’s Middags lekker de stad in met de bus. Luxemburg is echt een prachtige stad. Vooral  in het oude gedeelte hebben we een tijd rondgelopen. We zijn ook nog in de oude kazematten geweest.  Erg mooi!

Vervolgens op naar Frankrijk! Het was een erg warme dag. De hoogteverschillen werden steeds minder. Vanaf de weg di we fietsen konden we de douane zien op de snelweg. Het bord met Frankrijk liet echter nog even op zich wachten. Maar Steven reed uiteindelijk als eerste de grens over!

Cetturu(B)-Bourscheid-Muhle 61 km
Bourscheid-Muhle – Alzingen 63 km
Alzingen- Volstroff(Fr) 60 km
Totaal Luxemburg: 120 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie