Nederland

Het eerste stuk fietsen

Ons eerste verslag vanuit een internet cafe. We zijn in Maastricht. De eerste week is geweldig geweest. Het besef dat we op reis zijn begint een beetje door te dringen…… De koffie en taart in Groningen was erg gezellig.
Een raar moment om met de fietsen naar buiten te gaan, iedereen een dikke kus en knuffel te geven en dan maar weg te fietsen. We waren Groningen uit en net langs de Witte Molen gefietst toen er eenauto op het pad stond….de familie Heddema. Super leuk Robbert dat je er stond! De groeten aan groep 5a zijn vast goed overgekomen.

Na een lekker broodje op een bankje vlak voor Oudemolen kwamen er opeens wat bekende gezichten van drie collega’s aanfietsen. Ze fietsten een eindje mee totdat er nog meer collega’s stonden. Wat een verrassing!! Dit hadden we echt niet verwacht. de t-shirts die we kregen hebben we met plezier gelezen. Jullie zijn toppers! Toen we dachten dat we rustig verder konden fietsen ging dat nog even niet door. Onze ouders en oma stonden langs de kant van de weg om ons nog een dikke knuffel te geven.

De eerste avond hebben we op een camping in Zuidwolde gestaan. De eigenaren van de camping waren erg enthousiast over onze plannen. Van de vrouw kregen we een ketting die ons onderweg geluk zou brengen. De man zei gelijk dat  we het campinggeld mochten doneren.

De volgende dag gingen we eerst even bij Jaap (oom Steven) en Cecile en kids langs. Die dag fietsen we naar Hummelo, waar we pas om 20.30 aankwamen. Heerlijk gefietst maar de beentjes voelden we stiekum al wel een beetje.

Dinsdag was het doel om in Meijel aan te komen. Aan het eind van de dag hadden we 134 km op de teller staan. Ook dit was een prachtige tocht, langs de IJssel en de Rijn , ons eerste pontje,door Duitsland langs de Maas en dan het kerktorentje van Meijel. Heerlijk gelogeerd bij Marijke en Hein.

Woensdag zijn we op een fantastische manier uitgezwaaid in Meijel. Eerst op bezoek in groep 8 bij juf Ton. De kinderen stelden geweldige vragen. Daarna door een haag vaan 660 kinderen, nog een praatje en toen heel hard zwaaien…… Leuk dat Engely er ook was!

Na een rustdag in Maaseik in Belgie zijn we nu dus in Maastricht. Morgen verlaten we Nederland echt. Het is heerlijk, we vermaken ons op en top.

Tot de volgende nieuwsbrief, Steven en Marlous.

[google-map-v3 shortcodeid=”d37332af” width=”100%” height=”450″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Groningen{}1-default.png{}Startpunt|Zuidwolde{}1-default.png{}De eerste nacht|Hummelo{}1-default.png|Meijel{}1-default.png|Maaseik{}1-default.png|Bemelen{}1-default.png|maastricht{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”km” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie