Uitgeoverwinterd

Door de kleine smalle en steile straatjes van Olvera lopen we naar de bakker. We worden vrolijk gegroet door een ieder die voorbij komt. “Hola! Hace frio!” Ja het is koud en we zijn erg blij met onze tijdelijke casa.

Maar als de zon door de wolken komt is het heerlijk en verruilen we snel een lang shirt door een korte. Het is heerlijk om de omgeving te verkennen. Af en toe pakken we de fiets, maar vaker lopen we een stuk. Vanaf ons dakterras zien we verschillende onverharde weggetjes tussen de olijfgaarden door kronkelen en we proberen ze allemaal uit.

Op internet zien we een prachtig huisje. Het moet aan een riviertje liggen en in een afgelegen valleitje. We proberen het huis te vinden, maar dat is niet makkelijk. Na zo’n zes lange wandelingen lukt het ons toch. We worden eigenlijk op slag verliefd op dit plekje en zien ons hier wel wonen. Een camping beginnen lijkt ons prachtig en alle plannen zitten al ons hoofd. Olvera lijkt de plek waar we wel willen wonen. Niet te ver van huis, want met de goedkope vluchten van tegenwoordig kun je af en toe best even op bezoek in Nederland.

We volgen Spaanse les in een plaatselijk schooltje. Samen met de Engelse bevolking uit het dorp zitten we op vrijdagochtend in de klas. We willen graag snel Spaans leren, dat lijkt ons handig. Maar de Engelsen vinden het heerlijk dat onze juf ook hun taal spreekt en we praten meer Engels dan Spaans in de les. Jammer en na een tijdje verruilen we de Spaanse les voor een zelfstudieboek.

We krijgen bezoek uit Nederland. Met Paul en Hieke verkennen we de omgeving en gaan we een dagje naar Cordoba. Mijn ouders komen niet veel later langs en met hun gaan we onder andere naar het mooie Alhambra in Granada. Kerst vieren we met Linda aan de Atlantische Oceaan. Het is prachtig weer en vanaf Tarifa zien we Marokko liggen. Even begint het te kriebelen. Toch naar Afrika?

De plannen van een camping en het huisje lijken nu nog niet haalbaar. Na al het reizen raakt het spaargeld toch langzaam op……we maken nieuwe plannen om iets kleiners op te starten en een baan te zoeken. Met een baantje kunnen we hier natuurlijk prima leven. Het leven is hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Onze elektriciteitsrekening kost bijvoorbeeld maar 15 euro per maand. Het zou toch moeten lukken in Spanje…..

Op internet zien we wel een hele aantrekkelijke aanbieding bij Rayan Air. Voor bijna niets vliegen we een weekje naar Nederland om vooral familie en wat vrienden op te zoeken. Een heerlijke week en Nederland blijft toch ook wel heel leuk.

Weer terug in Spanje worden we een beetje onrustig. We willen wat doen, wat besluiten. Ook al zijn we beiden af en te aan het werk, het is niet genoeg voor ons. Spanje is prachtig, maar we besluiten toch om terug te gaan naar Nederland. We gaan op zoek naar een baan en een plek om te wonen. We hebben er veel zin in om familie en vrienden weer dicht bij ons te hebben. Even een kop koffie bij iemand te kunnen drinken als je er zin in hebt……

Inmiddels hebben we de huur van ons huisje hier opgezegd. Op 1 maart gaan we weer fietsen!

Via Portugal, naar Santiago, de Pyreneeën, langs de Atlantische kust op naar het noorden.

We denken op 1 mei weer in Groningen te zijn……

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie