Zwerf’on wereldtrappers zwerf’on!

De eerste sneeuw is al gevallen op de bergen om ons heen. De lucht is koud en langzaam maken de herfstkleuren plaats voor meer winterse taferelen. Vanuit ons huisje in Queenstown zien we dit alles gebeuren terwijl we met ons hoofd heel ergens anders zijn.

Het is als de dag van gister dat Marlous en ik door de blubber zwoegden in Yunnan, China. Overal lachende mensen en een taal die we niet spraken. De verlaten woestijn in Iran met rijst op de achterklep van een auto. Met 10 dagen politie escorte in Pakistan reizen we terug naar de eerste heuvels in België en de laatste hier in nieuw Zeeland.

“Is dit wat we willen?”
“Is dit waar we voor kiezen?”
“Wachten op een baantje met de hoop genoeg geld te sparen voor 4 maanden extra….”
“Uh, nou nee dus….!”

Nieuw Zeeland is erg mooi maar biedt ons momenteel niet wat we zoeken. Qua landschap is het schitterend en de bergen blijven prachtig om naar te kijken. Verder missen we het ontdekken heel erg. We missen de vreemde kleuren, gekke geuren, rare geluiden. We missen het knallend groen van pas geplante rijst in de velden, het kiezen van ons eten in een vieze keuken, het lachen met de mensen in een theehuis. We missen het reizen in het algemeen en de tijd van wachten en sparen is wel voorbij.

“Maar goed wat dan?”
“Waar gaan we heen en wat willen we nog zien?’

Afrika staat op de lijst en wat we in eerste instantie hebben bedacht is om van Kaapstad terug naar Nederland te fietsen. De vraag is alleen of we dit nog willen.

“Zien we het allebei zitten om van zuid naar noord Afrika te fietsen.”
“Doen we liever een ander stuk, maar ja……. Waar?”

Er zijn genoeg mooie routes waar we uit kunnen kiezen. Fietsen van Mexico City naar Patagonia bijvoorbeeld. Of van Beijing naar Groningen, toch Kaapstad Groningen, rondje zuidoost Azië of misschien West naar Oost Canada. Uiteindelijk hakken we de knoop door en gaan we doen waar we het meeste zin in hebben.

We vliegen terug naar Kathmandu, Nepal. Hier gaan we de kinderen van het Noble House bezoeken en daarna voor een aantal maanden India in. We hebben het altijd gehad om een rondje India te doen en de tijd is nu gekomen. Wat we gaan doen als we het rondje af hebben of hoe de route eruit gaat zien is niet duidelijk. En juist die onwetendheid hebben we gemist. Het is heerlijk om straks wakker te worden en niet te weten waar we die avond zullen slapen. De ultieme vrijheid tegemoet die het fietsen ons geeft. We duiken weer het continent in dat ons zal overladen met indrukken. We laten ons weer omwikkelen met de warmte die het klimaat en de mensen afgeven en we zullen weer luisteren naar het concert van geluiden die India voor ons afspeelt.

Woensdag 4 juni vertrekken we hier vanuit Queenstown om vrijdag 6 juni in Kathmandu aan te komen. Vanaf dan dus weer het avontuur tegemoet, leven in vrijheid en genieten van elke seconde die het reizen ons geeft!

Zwerf’on!

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie