Singapore

We zijn niet de enigen die de grens tussen Maleisië en Singapore willen oversteken. Tussen heel veel motoren die allemaal op weg zijn naar hun werk in Singapore sluiten we ons aan bij een van de vele loketten.

Als we aan de beurt zijn blijken de formuliertjes op te zijn die wij als buitenlanders in moeten vullen. Ik wordt op pad gestuurd om dat probleem op te lossen. Van het ene loket kom ik bij het andere loket maar nergens zijn de papieren te vinden die ons aan de andere kant van de grens moeten brengen. Maar bij loket nummer 6 is het raak!

Als ik terugkom is de rij wachtende een stuk groter en ik glimlach maar even verontschuldigend. De Maleisiers vinden het allemaal niet zo erg en lachen vriendelijk terug. Nu we de formulieren hebben worden we toch maar even naar de kant verwezen om ze in te vullen. Veel motoren moeten hun klepjes even opengooien bij de douane, maar naar ons wordt niet omgekeken. We zijn in Singapore!

Steven heeft de kaart van tevoren goed bestudeerd en we fietsen heel gemakkelijk over de grote banen asfalt naar de wijk waar een leuk hostel moet zijn. We worden ingehaald door mooie glimmende auto’s, de monorail gaat over ons heen en we worden gegroet door mountainbikers die een rondje door hun landje fietsen. Waar het hostel precies is weten we niet dus duik ik het eerste de beste internet café in om het adres op te sporen. Met een mooie zelfgetekende plattegrond kom ik naar buiten en zo staan we snel voor The Hives Backpackers Hostel. We krijgen hier een leuke kamer toegewezen.

De dagen in Singapore gaan snel voorbij. We poetsen alle spullen die we hebben en dat is best een hele klus. Tussen al het gepoets door vermaken we ons in de stad met zijn vele hoge gebouwen. We hebben nog een leuke ontmoeting met Jarod. In Phnom Penh in Cambodja kwamen we deze jonge leraar uit Singapore tegen op de avondmarkt waar hij samen met zijn collega’s kakkerlakken stond te proeven. Een leuk gesprek volgde toen en hij gaf ons zijn visitekaartje, voor het geval dat we in Singapore zouden zijn. We mailen hem en we krijgen heel snel een enthousiaste mail terug. Hij wil ons graag de mooiste dierentuin van Azië laten zien en dat lijkt ons een gezellig plan. Jarod is vrijwilliger in de dierentuin en kan ons een heleboel vertellen over alle dieren. Terwijl de orang utans om ons heen slingeren kletsen we wat af over cultuurverschillen, de reis en werk.

Op 21 mei verschijnt er om 17.00 uur een ‘maxicab’ voor de deur en sjouwen we ons bagage de taxi in. De fietsen zitten allebei in een doos en ook onze tassen heeft Steven uitermate professioneel verpakt. De chauffeur heeft witte handschoentjes aan en wijst Steven aan hoe de stoelen naar voren moeten en hoe de dozen moeten liggen. Als we bij de budgetvleugel van het vliegveld aankomen kunnen we al snel inchecken. Het meisje achter de balie kijkt in onze paspoorten en geeft alleen het paspoort van Steven terug. Mijn paspoort wordt ergens anders naar toegebracht voor een extra controle……Even wordt er gedacht dat ik geen geldig visum heb voor Australië, maar dat blijkt vals alarm en ook ik mag mee het vliegtuig in. We zwaaien Azië gedag en lopen door de douane op naar een nieuw avontuur.

* Singapore : 28 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie