De eerste kilometers in Frankrijk

Met erg mooi weer vertrokken we uit Luxemburg. Het landschap werd langzaam aan wat glooiender en hierdoor ruimer. Blijkbaar hadden we de eerste echte warme dagen in Frankrijk te pakken want een meneer waar wij ons water bijvulden liet ons de thermometer zien. In de schaduw 26 graden en gister 33 graden!! De prijs van de campings daalde drastisch en het is tot nu toe steeds rustig al zien we langzaam een toename vakantiegangers.

De eerste zondag in frankrijk werden we op de camping Municipal wakker van de brandweer die een oefening deed. Ze stonden met een aantal wagens in een cirkel elkaar nat te spuiten. 1 voor 1 werd er iemand in de cirkel gezet en onder schot genomen door anderen. Na het kijken hebben we ons boeltje gepakt en zijn we vertrokken naar het dorp en de bakker. Merci France voor de boulangerie die ook op zondag open is. Perfect om daar ’s ochtends naartoe te fietsen en te genieten van een vers broodje op een dorpsplein.

In Lunneville hebben we ’s ochtends getwijfeld of we zouden gaan fietsen of niet. Het waaide erg hard en het was zwaar bewolkt met dikke grijze wolken. Af en toe regende het flink. Na boodschappen te hebben gedaan werd het langzaam droog en zijn we toch gaan fietsen naar Charmes. Nog een paar druppels gehad maar verder bleef het droog.

Op de camping in Charmes zijn we de eerste lichting nederlanders tegen gekomen. bijna de hele camping bestond uit caravans vol met nederlandse echtparen op weg naar het zuiden. Echt een plek voor een praatje over het weer en het fietsen..

Na Charmes wilden we naar Darney fietsen; Helaas bleek de camping municipal nog niet open en moesten we nog 7 km verder trappen. We zijn op een nederlandse boerderij camping terecht gekomen. Het was een soort van nederlandse nederzetting die draaide op vrijwilligers. Alles was gebouwd volgens ecologische inzichten. We hebben even getwijfeld of we hier een rustdag zouden doen of niet. We hadden namelijk een erg mooi plekje in de boomgaard. ’s Avonds hebben we even achter internet gezeten en zijn de eerste reisverslagen getypt.

’s Ochtends toch weer verder richting Port-sur-Saone. We hebben dit keer onze eigen route uitgezocht in plaats van de route te volgen die in het boekje beschreven wordt. Onze route bracht ons eerst door het bos en daarna een stuk langs de Saone. De fransen hebben langs de Saone stukjes kanaal gegraven om het mogelijk te maken dat je daar kunt varen. In Port-sur-Saone kwamen we erachter dat dit veel gedaan wordt. Naast veel fransen hebben we ook de nodige nederlandse bootjes opgemerkt.

In Port-sur-Saone vonden wij het tijd worden voor een rustdag. Eerst lekker rustig opstaan en ontbijten. Daarna lekker wat lezen en de fietsen nakijken. Tot nu toe gaan ze nog steeds perfect!!

Alzinger (L) – Volstroff (Frankrijk): 60km
Volstroff – Chateau-Salins: 82km
Chateau-Salins – Lunneville: 46km
Lunneville – Charmes: 40km
Charmes – 7km van Darney: 64km
7km van Darney – Port-sur-Saone: 62km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie