De laatste kilometers in Frankrijk

Na een heerlijk rustweek bij Ans en Frits in Molleville, de oom en tante van Steven, konden we er weer helemaal tegenaan. Op naar de Middellandse Zee! Het eerste stuk volgden we het Canal du Midi. Lekker vlak, alhoewel de wortels van de bomen ons wel wakker hielden! Het kanaal was erg leuk om langs te rijden. Er waren erg veel sluizen en ook erg veel huurboten. Leuk om de Fransen te zien klungelen met de boten. In Castelnaudary fietsten we opeens langs een erg bekende boot. De ‘Dolle Dromus’ , geschilderd in veel vrolijke kleuren , die normaal in bij het Paterswoldse meer ligt. Nog even aangeklopt, maar de bewoners waren er niet.

Aan het eind van de tweede dag fietsen werden we al beloond met de Middellandse Zee! Toch wel weer een doel waar we naar toe geleefd hadden. Het was dan ook heerlijk om een duik te nemen in het water. Twee dagen later konden we het dan ook niet laten om na 14 km gefietst te hebben weer een camping op te zoeken. Tent maar weer opzetten en een weekend lang genoten van het warme weer, het strand en de zee.

Hierna fietsten we door de Camarque weer het binnenland in. We fietsen hier zelfs langs rijstvelden, langs kuddes stieren en veel witte paarden. In Arles proefden we weer Franse cultuur en zaten we te genieten op een plein van Franse chansons.

Het was overdag erg warm om te fietsen. De temperatuur steeg boven de 35 graden. We moesten hier wel wat aan wennen ende bidons werden meerdere keren gevuld op een dag. De dag voordat we weer zee zagen, beklommen we nog een mooie Col en genoten daarna van het uitzicht op St. Tropez. ’s Avonds stonden we op een camping aan zee in Port Grimaud. We kregen hier een speciaal arrangement ,omdat we helemaal op de fiets waren gekomen.

Vrijdag 1 juli was een topdag, 125 km langs de kust. Het was echt prachtig. In Nice vroegen we naar een camping maar die was in Nice niet te vinden. We moesten naar Eze, even verderop. Toen we daar weer naar de camping vroegen, keek de mevrouw van de VVV naar de ontzettend hoge rots boven ons. We hadden daar net nog over gegrapt. Een klim, een zware klim van 8 km volgde. Het werd wel beloond met een leuke camping en prachtig uitzicht vanaf 510 meter hoog!!

Vanuit Eze gingen we de volgende dag naar Nice met de bus. Steven heeft een achteruitkijkspiegeltje gekocht. Nu hoeft hij niet meer achterom te kijken om Marlous in de gaten te houden! Ook Monaco hebben we bekeken. Een Japanner heeft ons op de foto gezet voor het casino. ’s Avonds zijn we vanuit Menton waar we op de camping stonden nog naar Monaco gegaan. De Ferrari’s waren niet op een hand te tellen.

Molleville – Trèbes : 75 km
Trèbes – Valras-Plage : 93 km
Valras – Comran-Plage : 15 km
Comran Plage – Arles: 70 km
Arles – Aix-en-Provence : 94 km
Aix – St Anastaie: 77 km
St Anastasie – Port Grimaud: 67 km
Port Grimaud – Eze Village : 133 km
Eze – Menton : 30 km
Menton – grens Italie : 4km
Totaal aantal km in Frankrijk: 2074 km

 

 

 Reageer jij als eerste?

 

Geef een reactie